Du er her: Forside / Trygghetsalarm

Trygghetsalarm

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Bor du hjemme, er syk eller har funksjonsnedsettelser, og har behov for å raskt kunne tilkalle hjelp fra hjemmetjenesten eller dine nærmeste? Da kan du søke om trygghetsalarm.

  Hva er trygghetsalarm?

  Trygghetsalarm er en teknisk innretning som lar deg komme i kontakt med en alarmsentral via telefonnett, trådløst telefonnett eller bredbånd. Alarmsystemet består av en alarmboks og en alarmknapp.

  Når du har behov for hjelp, trykker du på alarmknappen, og alarmsystemet oppretter en toveis kommunikasjon mellom alarmsentralen og deg via alarmboksen. Det er i hovedsak hjemmetjenesten som rykker ut når du bruker alarmen, men i enkelte tilfeller kan vi avtale at dine pårørende eller nærpersoner kan rykke ut. 

  Målet med trygghetsalarm er at du skal være trygg i din livssituasjon og være i stand til å bo i ditt eget hjem lengst mulig.

  Kan jeg få trygghetsalarm?

  For å kunne få trygghetsalarm må du bo hjemme og ha sykdom eller funksjonsnedsettelser som gjør at du har behov for å tilkalle hjelp raskt. I tillegg må du forstå hvordan alarmen fungerer og når den skal brukes.

  Det er ditt ansvar å:

  • sørge for nettverksforbindelse til eget hus, enten telefonlinje eller bredbåndslinje
  • bare benytte alarmen ved akutte situasjoner
  • informere hjemmetjenesten om endringer i din helsetilstand som har betydning for bistandsbehovet ditt
  • gi beskjed til hjemmetjenesten hvis behovet ditt for trygghetsalarm opphører
  • sørge for at hjemmetjenesten kan ta seg inn i boligen på en hensiktsmessig måte, for eksempel montere nøkkelboks ved inngangsdøren eller at hjemmetjenesten kan oppbevare en kopi av husnøkkelen din

  Hvis du bor i en del av Meløy kommune som er uten døgnkontinuerlig tilbud om hjemmetjeneste, må du oppnevne en kontaktperson som alarmsentralen kan varsle når du utløser trygghetsalarmen. Det kan være en pårørende, nabo eller bekjent.

  Misbruk av trygghetsalarmen kan føre til at du mister tilbudet om trygghetsalarm.

  Hvordan kan jeg søke om trygghetsalarm?

  Har du behov for trygghetsalarm, må du søke til Tildelingskontoret.

  Her finner du mer informasjon om Tildelingskontoret, og hvordan du går frem for å søke om trygghetsalarm og andre tjenester i Meløy kommune.

  Hva må jeg betale?

  Hvis du får innvilget trygghetsalarm, må du betale et oppkoblingsgebyr når tjenesten settes i drift og et månedlig gebyr for leie av alarmen.

  Her finner du mer informasjon om priser for trygghetsalarm og andre tjenester i Meløy kommune.

  Meløy kommunestyre justerer satsene årlig.

  Sist endret: 16.06.2020