Du er her: Forside / Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Ledsagerordningen skal bidra til å forebygge isolasjon og gi økt livskvalitet til deg som på grunn av nedsatt funksjonsevne har behov for ledsager for å delta i samfunnet.

  Hvem kan benytte ordningen?

  Alle som har behov for bistand kan søke om ledsagerbevis. Behovet du har for hjelp må normalt være av minst 2 års varighet. Det er ingen nedre aldersgrense for å få ledsagerbevis i Meløy kommune.

  Beviset lar din ledsager komme gratis med, mens du betaler vanlig pris.

  Du velger selv hvem som skal være ledsageren din. Det kan være en venn, et familiemedlem, en støttekontakt, eller andre. Du kan bruke forskjellig ledsager fra gang til gang.

  Søke om ledsagerbevis

  Hvis du har behov for ledsagerbevis, må du søke til Tildelingskontoret. For å kunne behandle søknaden trenger vi legeerklæring som bekrefter din funksjonsnedsettelse, og du må kunne dokumentere et reelt behov for ledsagelse til arrangementer. Hvis vi allerede har disse opplysningene om deg, for eksempel i tilknytning til andre tjenester du har søkt om, trenger du ikke å legge ved legeerklæring.

  Her kan du lese mer om Tildelingskontoret, og hvordan du går frem for å søke om ledsagerbevis og andre kommunale helse- og omsorgstjenester i Meløy kommune.

  Hva skjer hvis jeg får innvilget søknaden om ledsagerbevis?

  Hvis du får innvilget søknaden din om ledsagerbevis, må du sende inn portrettbilde av deg selv til Servicetorget på rådhuset innen fire uker etter at du mottok vedtaket i posten.

  Postadresse: Meløy kommune v/Servicetorget, Gammelveien 5, 8150 ØRNES

  Hvor kan jeg benytte ledsagerbeviset?

  Du kan bruke ledsagerbevis ved alle institusjoner, offentlig transport, kultur- og fritidsarrangement som aksepterer ordningen, over hele landet. Dette skal være markert hos arrangører og i lokaler med det offentlig fastsatte symbolet for ledsager:

  Du må bestille eller kjøpe billetter på vanlig måte, og kan ikke forlange inngang dersom arrangementet er utsolgt. Noen arrangører kan ha begrensninger på bruk av ledsagerbeviset, eller de krever at du bestiller på forhånd.

  Sist endret: 17.08.2020