Du er her: Forside / Bolig med heldøgns omsorgstjeneste

Døgnbemannede boliger

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Døgnbemannede boliger er en tjeneste for deg som er avhengig av tilsyn, veiledning, bistand og oppfølging gjennom hele døgnet.

  Hva er en døgnbemannet bolig?

  Døgnbemannet bolig kalles også heldøgns omsorgsbolig, og er en tilrettelagt bolig der det er helsepersonell tilgjengelig gjennom hele døgnet.

  Tjenesten er rettet mot personer som på grunn av fysisk eller psykisk funksjonsnedsettelse har et stort og omfattende behov for pleie og omsorg, oppfølging og bistand gjennom døgnet. 

  Plass i heldøgns omsorgsbolig regnes som en tjeneste i seg selv, og skal dekke behovet for tilsyn, trygghet, meningsfull fritidsaktivitet og veiledning hele døgnet.

  Hvor har vi heldøgns omsorgsboliger?

  Meløy kommune har følgende døgnbemannede boliger:

  • Mosvoldtunet hus 1
  • Mosvoldtunet hus 2
  • Mosvoldveien bofellesskap
  • Engavågen bofellesskap
  • Vall hybel og omsorgsboliger
  • 8 omsorgsleiligheter ved Meløy helse- og velferdssenter
  Hvordan søke om plass i døgnbemannet bolig?

  Har du behov for plass i døgnbemannet bolig, må du søke til Tildelingskontoret, som vil gjøre en vurdering av ditt behov for kommunale helse- og omsorgstjenester. Vurderingen er individuell, og vektlegger ditt trygghetsbehov, funksjonsnivået ditt, og behovet for pleie og omsorg eller medisinsk oppfølging.

  Søk om plass i heldøgns omsorgsbolig

  Les mer om Tildelingskontoret

  Hva koster det å bo i døgnbemannet bolig?

  Bor du i døgnbemannet bolig, betaler du husleie til Meløy kommune. Husleien varierer fra bolig til bolig, etter størrelse, standard, byggeår og plassering. 

  I husleien inngår leie av boligen, kommunale avgifter, renovasjon og forsikring av boligen. Andre kostnader, slik som for eksempel utgifter til mat, husholdningsartikler, abonnement på tv, internett, medisiner, m.m. må du dekke selv. 

  Sist endret: 02.12.2021