Du er her: Forside / Eksamen

Eksamen

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Elever på 10.trinn og voksne som tar grunnskoleopplæring for voksne, skal gjennomføre skriftlig og muntlig eksamen.

  Skriftlig eksamen

  Skriftlig eksamen gjennomføres i mai. Elevene trekkes ut til eksamen i ett av følgende fag: Norsk, engelsk eller matematikk. Eksamen i norsk gjennomføres over to dager: En dag i norsk hovedmål og en dag i norsk sidemål. Matematikk og engelsk har en eksamensdag.

  Skriftlig eksamen varer i 5 timer, 9.00-14.00. I noen tilfeller kan eleven få innvilget utvidet tid til gjennomføring av skriftlig eksamen. Slik søknad må sendes til skolen i god tid, og senest innen 1.april. 

  Muntlig eksamen

  Muntlig eksamen gjennomføres i juni. Elevene trekkes ut til eksamen i ett av følgende fag: KRLE, norsk, matematikk, naturfag, engelsk, samfunnsfag, fremmedspråk, språklig fordypning, fordypning i matematikk eller arbeidslivsfag.

  Elevene får beskjed om hvilket fag de er trukket ut i 48 timer før eksamen. 24 timer før eksamen trekker de tema/problemstilling. Elevene forbereder en presentasjon ut fra den problemstillinga/ det temaet eleven har fått. Presentasjonen skal vare i inntil 10 minutter. Eksaminasjonen/fagsamtalen varer i inntil 20 minutter. Samlet tid til gjennomføring av muntlig eksamen er 30 minutter per elev. På eksamen skal eleven få vist sin kompetanse innen så stor del av faget som mulig med utgangspunkt i kompetansemålene i faget etter 10.trinn.

  Sist endret: 09.05.2018