Du er her: Forside / Nyheter / I will never be the same again

I will never be the same again

Vandreforestillingen "I will never be the same again" har premiere på Svartisen 12. juli.

Vi inviterer publikum til premiere på forestillingen "I will never be the same again" den 12. juli på Svartisen. 

Vandreforestillingen er utviklet særskilt for Svartisen av og med kunstnerkollektivet LiLi Re, og tar publikum med på en poetisk reise opp til brekanten og tilbake. Gjennom bruk av voiceover, lydkomposisjoner, skulpturelle og koreografiske uttrykk inviteres publikum til refleksjon og kontakt med breen og naturen rundt. 

Forestillingen er et samarbeid med Meløy kommune, og en del av kulturprogrammet "I am a living creature" ved Meløy kommune. 

Undersøker relasjonen mellom menneske og isbre

Ifølge tall fra Norges Vassdrag- og Energidirektorat (NVE) har Engabreen trukket seg tilbake 456 meter de siste 10 årene. I likhet med breer over hele verden trekker den seg tilbake i et raskt tempo. 

I forbindelse med prosjektet har LiLi Re gjort research ved Engabreen, og snakket med besøkende, lokalbefolkning og forskere. Hva gjør det med oss at breen trekker seg tilbake? Resultatene er interessante og motstridene. 

Mens enkelte ikke har reflektert over at Engabreen kan være i ferd med å forsvinne, er det andre som kommuniserer en sorg - hvordan kan man håndtere følelsen av tap dersom brearmen forsvinner?

I utviklingen av forestillingen har LiLi Re latt seg inspirere av sorgritualer fra ulike kulturer for å skape et eget rituale for Engabreen og Svartisen. -Ritualene legger vekt på fellesskap og understreker viktigheten av å samles og dele ansvaret for både tidligere og framtidige tap, sier LiLi Re i en pressemelding. 

Med forestillingen stiller de også spørsmålet: Kan en isbre sørge over sin egen bortgang?

Tre visninger

Forestillingen vises tre dager, med en forestilling per dag. Hver forestilling har plass til 40 publikummere. 

Dato: 12 -13 og 14. juli
Sted: Engabreen, Svartisen
Oppmøte: ved brygga i Holadsvika kl. 13.15.

Forestillingen har egen oppsatt skyssbåt som går kl. 13.30, og forestillingen begynner allerede på båten. Vi gjør oppmerksom på at forestillingen er tilpasset et internasjonalt publikum, og vil spilles på engelsk. 

Les mer om forestillingen og billetter her

Se pressemelding fra LiLi Re her

Publisert: 21.05.2024

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?