Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

  Basecamp Salten

   

  Er du i aldersgruppen 8. klasse -18 år kan du delta på Basecamp Salten!

  Dato: 17.-19. juni 2022
  Pris: 300,- (bindende påmelding!)

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes rundt 100 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt/lavvu og vi spiser alle måltider sammen. Dagene fylles med aktiviteter og på kvelden samles man rundt bålet.

  Du kan delta på inntil tre ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil fem aktiviterer du har lyst å delta på. Du får også mulighet til å oppgi dersom du har to aktiviteter du absolutt ikke ønsker å delta på. Kulturkontoret organiserer transport og reiseledere til Basecamp Salten.

  Kontakt kulturkonsulent Mette Haurum ved spørsmål eller behov for friplass. Henvendelser kan også rettes til Kulturkontoret på tlf. 75710000.

  Aktivitetsoversikt

  Påmeldingsskjema

  Vi gjør oppmerksom på, at deltakerne ikke dekkes av forsikring i Salten Friluftsråd, Rødøy eller Meløy kommune, og må derforforsikres privat.

  Friluftsskole

  Høsten friluftsskole er i høstferien  12.-14. oktober 2022, og holdes ved kulturhuset/lille Glomvann i Glomfjord, alle tre dagene, klokken 10.00-15.00. Det er plass til 20 barn på høstens Friluftsskole og påmeldingsfristen er søndag 2. oktober. Påmeldingen er bindende(!). Ved stor pågang vil vi foreta loddtrekning om plassene umiddelbart etter fristen har gått ut og gi foresatt beskjed.  Egenandelen for deltakelse er kroner 150,- per barn for alle tre dagene.

  Klikk her for påmeldingsskjema

  Høstens Friluftsskole ledes av Vilde Steinåmo, Ruth-Amalie Breckan og Ingvild Reinfjord. Både Vilde og Ruth-Amalie har vært i Meløy på både Friluftsskole og Sommerleir tidligere.

  Friluftsskolen er et ferietilbud (dagtilbud) for barn og ungdom fra 4.-7. klasse. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne en flott introduksjon til friluftsliv, og det vil bli mye lek og moro. Barna vil også få delta på matlaging ute i naturen. Følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen. Friluftsskolen vil bli arrangert 2 ganger i året; høst og vinter.

  Ta kontakt med kulturkkonsulent Mette Haurum ved spørsmål eller ved behov for friplass (mette.haurum@meloy.kommune.no eller tlf. 902 65 820)

   

  Høy Puls Høst

  Høy Puls arrangeres i september/oktober for ungdommer fra 8. trinn til og med vgs. 

  Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt. 

   

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i mars/april for ungdommer fra 8. trinn til vgs.

  Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  For ungdom i aldersgruppen 8. klasse til 18 år 

  Er du kreativ og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? Hver vår og høst arrangerer kulturkontoret Scene UNG hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører.

  Grunnet få påmeldinger senker vi aldersgrensen for å delta på sangkurset til 6. klasse! 

  I vår arrangeres Scene UNG i samarbeid med Gildeskål og Rødøy kommune, og ungdom fra alle tre kommunene ønskes velkommen til deltakelse. I år kan vi dekke utgifter til transport (mot dokumentasjon), og vi kan også se på mulighetene for overnatting for ungdommer som ikke kan reise med kollektivtransport. Arrangementet er støttet av Nordland Fylkeskommune.

  Grunnet få påmeldinger senker vi aldersgrensen for å delta på sangkurset til 6. klasse! 

  Klikk her for å komme direkte til påmeldingsskjema 

  Scene UNG våren 2022 er satt til 30. april og 01. mai, og begge kursene er lagt til Kulturfabrikken på Ørnes.

  Det er gratis å delta. Hvert kurs går over begge dager.

  Påmeldingsfrist er mandag 25. april.

  Vi har begrensede antall plasser og disse vil bli fordelt mellom deltakerkommunene. Innad i hver kommune vil først-til-mølla-prinsippet være gjeldende. Vennligst respekter at påmelding er bindende.

  Program:
  Lørdag klokken 10:00-15:00
  Søndag klokken 10:00-16:00

  Med forbehold om små endringer

  OM KURSENE 

  Sangkurs med sangpedagog og sanger Ann-Iren Hansen: 

  Ann-Iren er låtskriver, visesanger og sangpedagog. Hun har en master i fra Det Jyske Musikkonservatoriet og har de siste syv årene undervist i sang og låtskriving med fokus på å fremme den individuelle stemmen og uttrykket. Hun har inntil nylig jobbet i Poprommet Musikk- og Kulturskole i Bodø, og skal nå i gang med egne spennende prosjekter innen musikk.

  Målet med denne workshopen er at deltakerne skal få oppleve et trygt sted å synge, samt få nyttige verktøy for å utvikle stemmen sin. På starten og slutten av begge dagene skal deltakerne jobbe sammen i gruppe. Midt på dagen blir det 1-til-1-undervisning, hvor deltakerne skal ha én låt hver som de ønsker å jobbe med. Låtvalget du ønsker å jobbe med under workshopen må sendes til kultur@meloy.kommune.no (eller skrives i påmeldingsskjema) senest 25. april.

  Dansekurs med danser og koreograf Nina Cecilie Mjelde Karlsen

  Nina er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole DNBH (Nåværende navn Norges Dansehøyskole NDH) og ved Broadway Dance Center & Ballet Arts i New York. Hun har jobbet som danser, koreograf og pedagog i Oslo og omegn i 8 år før hun flyttet til Nordarnøy i Gildeskål i 2005. Nina har undervist dans, hovedsakelig jazz, showdans og hip hop for barn og ungdom + voksne i ca. 17 år i Gildeskål kommune. Hun jobbet også en periode på danselinja ved Bodø Videregående Skole. I tillegg har Nina jobbet med en rekke koreografier i skole og kulturskolesammenheng. Hun har også vært leid inn som koreograf på forskjellige oppsetninger i Oslo og Nord-Norge.

  Dansestil på kurset blir jazz med elementer av hip hop, og fokus blir teknikk, danseglede, mestring og innlæring av minst en koreografi, kanskje flere.

  Nina er fra Lørenskog og etter utdanning og jobb i Oslo flyttet hun med mann og 2 barn til Nordarnøy I Gildeskål Kommune, og fikk etter hvert 2 barn til. Familien eier og driver Arnøy Brygge AS og ARNØYBYGG AS. I tillegg er hun videreutdannet lærer i norsk og engelsk, og underviser på ungdomstrinnet ved Sørarnøy skole.

   

  Bli med på en lærerik og kreativ helg!

  Sommerleir

  Aldersgrense 4-7. trinn.

  Kulturkontoret arrangerer årlig en sommerleir for dem som nettopp har gått ut av 4-7. trinn. Sommerleiren går over fire dager og har base på Meløy skole. 

  Dato for sommerleiren 2022 kommer!!

  Er du klar for fire spennende, morsomme og lærerike dager?

  Sammen tar vi fergen over til Meløya, og fra fergeleiet sykler vi sammen til Meløy Oppvekstsenter. Vi skal ha oppvekstsenteret som base og overnatte her i tre netter. Det blir kule aktiviteter hver dag, som klatring, fjelltur, disco, orientering, ballspill, quiz og energikamp. 

  Det er viktig at du sjekker sykkelen din godt før leiren – vi kommer til å bruke syklene til å komme oss rundt på øya.  

   Meløy UIL er vår samarbeidspartner, og de vil lage all mat til oss mens vi er på leiren.

  Mer info om sommerleir 2022 vil komme etter hvert.

  Ung Kultur Møtes (UKM)

   

  UKM 2022

  Også i år planlegger Gildeskål, Meløy og Rødøy felles UKM. 

  Påmeldingen er åpen! Påmeldingsfrist 6. mars.

  UKM skal være for, av og med ungdom

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer hvor det deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk og ulike former for ung delaktighet som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.
  I UKM får du mulighet til å ikke bare vise hva du kan, men også se hva andre driver med. Å møte andre som er opptatt av kultur, kan være både inspirerende og motiverende. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan delta med på UKM. I tillegg til innslag på scene, kunst eller film, kan man også være med som arrangør. I år er det ønskelig at alle de lokale UKM-mønstringene filmes, og fylket har kjøpt inn utlånspakker til flerkamera-produksjoner. I den forbindelse søker vi ungdom som vil jobbe med flerkamera.

  Har du lyst til å være med?

  Påmeldingsskjema blir lagt ut på UKM.no. Her finner du først din kommune og så registrerer du deg med navn, kontaktinformasjon, beskrivelse av hva du skal opptre med og tekniske behov. Husk at alle som skal opptre med sang også må ha med egen playback, gjerne på minnestick.

  UKM 2022 arrangeres av Meløy Ungdomsråd i samarbeid med ungdomsrådene i Rødøy og Gildeskål. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkonsulent Mette Haurum

  Velkommen som deltaker på UKM!

  Møteplasser for ungdom

   

  Det finnes flere møteplasser for ungdom rundt om i kommunen. Her finner dere informasjon om de ulike klubbene/møteplassene. Merk at denne oversikten bare er veiledende; tidspunkter, datoer og annen informasjon kan endres. Vi ber dere derfor følge med på de ulike facebookgruppene eller ta kontakt direkte med de ulike klubbene for oppdatert informasjon om når møteplassene har åpent.

  Klubb: Pyton
  Hvor: Pyton’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:
  Enkelte fredager cirka 20.00-23.00
  For hvem: 7.-10. klasse
  Aktiviteter: Kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:
  Glomfjord IL, fotball
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Reipå IL E-sport
  Hvor: Reipå Bygdahus
  Når:
  Varierende
  For hvem: Ungdom
  Aktiviteter: E-sport, kiosk
  Arrangør:
  Reipå Idrettslag
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «RIL – E-sport»

  Klubb: Ørnes IL E-sport
  Hvor: Kulturfabrikken
  Når: Varierende
  For hvem: Alle (egne dager for ulike aldersgrupper)
  Aktiviteter: E-sport
  Arrangør: Ørnes IL
  Inngang: Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «ØIL E-sport»

  Klubb: UK
  Hvor: Frikirka på Halsa
  Når:
  Annenhver fredag (oddetallsuker) 
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør: FriBu (Frikirkens Barn og unge).
  Inngang: Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «UK Halsa Frikirke»
   

  Klubb: Joker’n
  Hvor: Kulturfabrikken, Ørnes
  Når:
  Annenhver fredag (partallsuker) kl. 19.30-23.00
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, brettspill, disco, fussball, e-sport
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Zenter»

  Klubb: Ungdomsklubb DNK
  Hvor: Ørnes Menighetshus i Mosvold
  Når: 
  Annenhver fredag (oddetallsuker) cirka kl. 19.30-23.00 
  For hvem: 8. klasse og oppover
  Aktiviteter: Enkel matservering, bordtennis, brettspill, FIFA mm.
  Arrangør: 
  DNK i Meløy
  Inngang: 
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år» og "Den norske kirke i Meløy"

  Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Åpent hus 2022
  - 4. november
  - 9. desember

  Sist endret: 31.10.2022