Du er her: Forside / Nyheter / Vurderingskomiteen har levert sin rapport

Vurderingskomiteen har levert sin rapport

Vurderingskomiteen har nå levert sin rapport for "Kystbyen Ørnes - sammen for Meløy"

Med bakgrunn i kommuneplan 2013-2025, og strategisk næringsplan, vedtok kommunestyret i februar 2019 å igangsette et parallelloppdrag for å arbeide med videre utvikling av Ørnes som kommunesenter og regionsenter.

Hovedoppgaven i parallelloppdraget var å utvikle «Kystbyen Ørnes. Samtidig var det presisert at en utvikling av kommunesenteret må sees i sterk sammenheng med utvikling av de øvrige bygdene. Man ønsket derfor innspill til hvordan en stedsutvikling i hele Meløy kan bidra til utvikling av Kystbyen Ørnes, og samtidig styrke hver bygds identitet og lokalsamfunn.

Parallelloppdraget, som ble gjennomført i samarbeid med Norske arkitekters landsforbund (NAL), hadde oppstart i september 2019. Tre konsulentteam jobbet parallelt med oppgaven gjennom høsten, og underveis ble det arrangert flere seminarer hvor innbyggerne i Meløy fikk anledning til å si sin mening.

En lokal og bredt sammensatt vurderingskomitè har fulgt konsulentteamene tett hele veien. På bakgrunn av teamenes sluttrapporter og innspill fra innbyggerne, har komiteen nå utarbeidet en egen rapport med ti anbefalinger til Meløy kommune. Rapporten er ment å være et kunnskapsgrunnlag for videre planarbeid og stedsutvikling i Meløy kommune.

Rapporten vil bli lagt fram for sluttbehandling i formannskapet torsdag 28. mai og kommunestyret torsdag 11. juni.

Vurderingskomiteens rapport finner du her

Om vurderingskomiteen

Om parallelloppdraget "Vi bygger kystbyen Ørnes sammen - for Meløy