Du er her: Forside / Nyheter / Utsatte grupper får tilbud om dose 3

Utsatte grupper får tilbud om dose 3

Nå får utsatte grupper tilbud om dose 3 av koronavaksinen.

Vaksinasjonsteamet i Meløy tilbyr nå dose 3 til utsatte grupper. Dette etter anbefaling fra nasjonale helsemyndigheter

Følgende grupper er anbefalt å ta en tredje dose

Sammen med de fagmedisinske miljøene og spesialisthelsetjenesten har Folkehelseinstituttet utarbeidet en oversikt over hvilke grupper (sykdommer eller medisiner) som er anbefalt å ta en tredje dose.   

Oversikt over hvilke grupper som er anbefalt å ta en tredje dose, finner du her: Enklere tilgang til 3. dose for personer med nedsatt immunforsvar.


Slik bestiller du time for vaksinering med dose 3

Som hovedregel vil pasienter som får tilbud om dose 3, bli identifisert og kontaktet direkte av spesialisthelsetjenesten. Pasienten kan deretter selv kontakte vaksinasjonsteamet i Meløy og bestille time til vaksinasjon

For å bestille time tar du kontakt med vaksinasjonsteamet på telefon 911 87 521.


Vaksinering med dose 3 krever dokumentasjon

Alle som møter til vaksinasjon for dose 3 må kunne vise dokumentasjon i form av vaksinebrev fra spesialisthelsetjenesten, journalnotat eller annen tilsvarende dokumentasjon.

Følgende krav til dokumentasjon er gjeldende:

  • For personer tilhørende gruppe 1 vil et notat fra fastlegen som bekrefter anbefaling om dose kunne fungere som gyldig dokumentasjon. Man kan også velge å vente på brev fra sykehuset.
  • Kreftpasienter med aktiv eller nylig gjennomgått immundempende behandling må vente på brev fra spesialisthelsetjenesten fordi det må gjøres en individuell vurdering for å få best effekt av vaksinen og unngå unødvendige bivirkninger. 

  • Pasienter som av ansvarlig legespesialist anses å ha svært nedsatt immunforsvar og som ikke inngår i en av gruppene ovenfor må vente på eget brev fra spesialisthelsetjenesten.  

Publisert: 20.09.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?