Du er her: Forside / Nyheter / Ung Kultur Møtes (UKM)

UKM-sesongen 2023

UKM-sesongen 2023 er i gang

I mars arrangerte Meløy, Gildeskål og Rødøy felles lokalmønstring for de tre kommunene. Arrangementet var i år flyttet til Rødøy, Tjongsfjord, der rundt 50 ungdommer samlet seg for å vise fram sin ungdomskultur inkl. arrangørteamet bestående av de tre ungdomsrådene fra hver kommune.

I forrige helg ble UKM fylkesfestivalen avholdt i Bodø på Svømmehallen Scene. Over 220 deltakere fordelt på kunst, musikk, scene, dans, film, media, flerkamera, teknikere og arrangører deltok på denne festivalen. Vi fikk oppleve og sett noe av det ypperste som finnes av ungdomskultur her i Nordland.

Fra Meløy deltok Fredrik Barvik (bass), Anna Victoria Heitnes Tidemann (sang), Stamp Chantarata (dans), Loke Hansen (kunst), Aina Margrethe Reichenberg-Elvebakk (arrangør) og Vilde Hansen (arrangør).

-Jeg er veldig imponert over nivået på både scene- og kunstinnslagene. Nivået var utrolig høyt. Veldig inspirerende å se så mange ungdommer vise seg fram. Det ligger mange timers hardt arbeid bak det de leverer. Noen innslag hadde sterke budskaper også, og alle ble møtt med stor applaus og medfølelse fra alle i salen. Det var rett og slett rørende, sier Mette Haurum fra kulturkontoret som var med som reiseleder for Meløys deltakere.

23.-27. juni er det UKM Landsfestival i Trondheim og fagpanel for scene og kunst har plukket ut treskjæreren/programmøren Loke Hansen fra Meløy til å delta på Landsfestivalen. Loke imponerte med sine fire kunstverk, men særlig hans jukeboks fikk mye oppmerksomhet. Loke har laget sin egen jukeboks og disker i tre. Han har programmert jukeboksen til å kunne avlese fargen på hver enkel disk man legger i den, slik at den spiller de ulike sangene som er programmert inn i hver disk.

Tusen takk til alle ungdommer som har deltatt på UKM i år. Takk til de mange foreldre/foresatte, publikum, lag/foreninger mm. som har støttet opp om arrangementene. Vi ønsker Loke lykke til på Landsfestivalen og gleder oss til å se hva neste års UKM har å by på.

 

 

Publisert: 05.05.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?