Du er her: Forside / Nyheter / Tilbud om vaksinering gått ut til alle over 65

Tilbud om covid-19 vaksine

Det er nå gått ut tilbud om covid-19 vaksine til innbyggere på 65 år og over.

I løpet av de to første ukene i januar har Meløy kommune mottatt 50 doser av covid-19 vaksinen. Vaksineringen av de eldste innbyggerne er nå kommet i gang, med beboerne på Ørnes og Vall sykehjem først ut.

Denne uken er det gått ut et brev til alle innbyggere over 65 år, med tilbud om covid-19 vaksinering. Mottakere av brevet kan registrere seg med navn, fødselsdato og telefonnummer via telefon eller SMS til koronavaksinasjonstelefonen på telefonnummer 911 87 521.

Dersom man ikke har tilgang til egen mobiltelefon, kan man gjøre avtale med pårørende eller venner og bekjente som har mobiltelefon, slik at melding om vaksinering kan gå via dem.

De som har meldt fra at de ønsker vaksinen, vil få melding om tid og sted for vaksinering, enten ved oppringing eller SMS. Denne innkallingen kan komme på kort varsel. Ved oppmøte for vaksinering må alle ha med seg et utfylt egenerklæringsskjema, samt framlegge ID (bankkort, pass eller førerkort).

-Dessverre har vi per i dag ikke oversikt over hvor mange doser vi får, og når vi får dem, sier kommuneoverlege Berit Jørstad, som videre påpeker at det kan ta litt tid før alle innbyggerne i Meløy får tilbud om vaksine.

Neste uke vil Meløy kommune motta cirka 35 doser av covid-19 vaksinen. Disse vil i hovedsak gå til sykehjemsbeboerne som ikke er vaksinert, og til eldre over 85 år i hjemmetjenesten. I tillegg vil det gå noen doser til risikoutsatt helsepersonell.

Ifølge nasjonale myndigheter vil man fra uke 4 kunne se en økning i antall doser som går ut til kommunene. -Vi står klare for å starte vaksineringen, men vaksineringshastigheten vil avhenge av antall doser vi mottar til enhver tid, sier Jørstad.

Meløy kommune har cirka 1400 innbyggere over 65 år. -Dersom antallet vaksinedoser mottatt per uke ikke øker betraktelig, må vi belage oss på at vaksineringen kan ta litt tid, avslutter Jørstad.

Meløy kommune har opprettet en egen epost adresse for å kunne ta imot spørsmål fra innbyggerne angående vaksinasjonsprosessen.

Spørsmål kan sendes inn til:
koronavaksinasjon@meloy.kommune.no

Skjema for egenerklæring finner du her.

Publisert: 15.01.2021