Du er her: Forside / Nyheter / status for koronasituasjon i Meløy

Status for koronasituasjon 8. januar

Dette er status for koronasituasjonen i Meløy per 8. januar.

Med det nye året kom covid-19 vaksinen til Norge, og ifølge Folkehelseinstituttet har alle bortsett fra seks kommuner nå begynt vaksineringen. Så langt er i alt 11 000 doser mottatt nasjonalt, og disse er fordelt ut til landets kommuner ut ifra antall innbyggere i risikogruppen. Allerede fra uke 4 vil forsendelsene øke i omfang, men det er fremdeles uklart hvor mange doser som kommer til Meløy og når de kommer.

Vaksineringen har startet

Så langt har Meløy mottatt 30 doser i uke 1 og vil motta 20 doser i uke 2. -Vaksineringen er godt i gang ved Ørnes sykehjem, og arbeidet fortsetter ved Vall sykehjem i neste uke, forteller ordfører Sigurd Stormo. Nå legger man planer for det videre vaksineringsarbeidet, og det vil i starten av januar gå ut informasjon til alle innbyggere over 65 år.

To nye smittetilfeller

Denne uken fikk Meløy to nye smittetilfeller. Dette er de første smittetilfellene i kommunen siden 11. november. Personene var blitt smittet på reise, og sitter nå i isolasjon. Nærkontaktene er kartlagt og smittesporing er iverksatt.

-Det var forventet at smittetallene kunne komme til å stige i forbindelse med julefeiringen, sier Stormo, som fremhever viktigheten av å følge de nasjonale anbefalingene og rådene for smittevern i tiden framover, slik at smittesituasjonen i Meløy holder seg noenlunde stabil.  Dette for at vaksineringsarbeidet skal kunne gå som planlagt.

-Det vil ta tid før alle i Meløy blir vaksinert, avslutter Stormo, -så husk: Hold god avstand til hverandre, begrens antall nærkontakter, hold deg hjemme dersom du er syk, og ta en test dersom du har symptomer eller mistanke om smitte.

Publisert: 08.01.2021