Du er her: Forside / Nyheter / Solidaritetskonsert i Fore kirke

Solidaritetskonsert i Fore kirke

Solidaritetskonsert med Kyiv solistene i Fore kirke 29. januar.

Solidaritetskonsert: Kyiv Solistene
Fore kirke 29. januar kl. 17.00
Gratis inngang

Vi skriver 2023 og går inn i nok et år med krig i Europa. Med ønske om fred, demokrati og medmenneskelighet i det nye året, inviterer Meløy kommune til solidaritetskonsert med en kvartett fra Kyiv solistene i Fore kirke søndag 29. januar.

Flere av musikerne tilhørende Kyiv Solistene, Ukrainas nasjonale kammerensemble, bor for tiden i Bodø. Da krigen brøt ut var kammerensemblet på Europaturne, og kom seg derfor ikke hjem. Nå bruker de musikken for å spre sitt budskap om fred.

Kyiv solistene består av velrenommerte musikere fra hele Ukraina. Et flertall av ensemblets medlemmer har vunnet nasjonale og internasjonale musikkonkurranser. For sitt arbeid med å presentere ukrainsk kultur internasjonalt har ensemblet fått tittel som «Ambassadør for ukrainsk kultur i verden». Anatolij Vasylkovskij er ensemblets kunstneriske leder.

Følgende musikere gjester Fore kirke den 29. januar:

  • Oleksandr Kovtun (fiolin)
  • Natalia Zolotoper (fiolin)
  • Oleksandr Lahosha(bratsj)
  • Igor Patsovsky(cello) 

I forbindelse med konserten vil det bli holdt appell om fred på ukrainsk og norsk. Konserten vil bli ledet av Magne Hanssen.

Gratis inngang på konserten.
Gi i stedet din støtte til befolkningen i Ukraina. 

Konserten har gratis inngang. I stedet for å selge billetter vil vi oppfordre publikum til å støtte organisasjonen «Leger uten grenser» og deres innsats for å hjelpe befolkningen i Ukraina.

Vipps et valgfritt beløp til "Leger uten grenser" på vippsnummer 2177. Husk å merke bidraget «Solidaritetskonsert Meløy». Pengene blir øremerket organisasjonens arbeid i Ukraina.

Velkommen!

Arr: Kulturkontoret og flyktningtjenesten i Meløy. 

Her kan du lese mer om Leger uten grenser og deres arbeid i Ukraina

Publisert: 02.01.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?