Du er her: Forside / Nyheter / Skole- og fritidskontakt

Ansatt som skole- og fritidskontakt

Erika Louise Virtanen (30) er ansatt som skole- og fritidskontakt i Meløy kommune.

Erika Louise Virtanen (30) er ansatt som skole- og fritidskontakt i Meløy kommune. Dette er en to-årig prosjektstilling organisert ved Ørnes skole, men ressursen skal fordeles på Ørnes skole, Meløy oppvekstsenter og Bolga oppvekstsenter. Stillingen er finansiert gjennom Helsedirektoratet og Meløy kommune, og er en del av Folkehelseprogrammet i Meløy kommune.  

Erika skal jobbe med miljøarbeid blant ungdommer i skole og fritid, og være et bindeledd mellom kultur og folkehelse, de aktuelle skolene og ulike hjelpetjenester rettet mot barn og unge i Meløy kommune. Mye av innholdet i stillingen skal utvikles underveis i møte med ungdommene og deres behov. Skole- og fritidskontakten er en del av arbeidsgruppen i prosjektet Folkehelseprogrammet i Meløy 2022-2024, og vil ved behov også samarbeide med andre tjenester i kommunen.  

Onsdag denne uken kunne Erika Virtanen invitere elevene til Åpen skole etter skoletid. Dette som et tilbud til elever fra Ørnes skole, samt ungdommer fra Meløy oppvekstsenter og Bolga oppvekstsenter. 

-Jeg brennner for at alle elever, ungdommer og unge voksne skal ha gode og meningsfulle liv, og jeg har virkelig lyst til å bidra med dette, sier Erika Louise Virtanen. -Jeg er oppriktig og genuint interessert i å utgjøre en forskjell.  

Om Folkehelseprogrammet 

Folkehelseprogrammet har barn og unge som målgruppe, og skal bidra til tiltak som kan føre til bedre psykisk helse og være rusforebyggende. Programmet skal også bidra til å heve kommunens kompetanse på utvikling, implementering og evaluering av kunnskapsbaserte tiltak. Meløy kommune har fått 1,3 millioner i tilskudd fra Helsedirektoratet til gjennomføring av programmet i Meløy kommune. Folkehelseprogrammet skal i første omgang gå i perioden 2022-2024.  

Les mer om folkehelseprogrammet her.

Publisert: 01.09.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?