Du er her: Forside / Nyheter / Skatepark ved Enga skole

Etablerer skatepark ved Enga skole

Inngått avtale om etablering av skatepark ved Enga skole.

Meløy kommune fikk i vinter to millioner fra Kulturdepartementet til å fortsette arbeidet med å utvikle uteområdet ved Enga skole.

I perioden 2018-2020 fikk området bak skolen en betydelig oppgradering, og Enga skole kunne høsten 2020 stolt ønske velkommen til sin nye aktivitetspark.

Nå er man i gang med fase to som omfatter området foran skolen, der målet er å utvikle området til en arena for egenorganisert fysisk aktivitet. Kostnadsrammen er på rundt 4 millioner kroner.

Ønsker å legge til rette for aktivitet

Følgende aktiviteter er planlagt inn på området: 

  • Volleyballbane
  • Basketballbane
  • Parkour
  • Frisbeegolf
  • Skatepark

Allerede i sommer starter arbeidet med å etablere en skatepark. Etter en anbudsrunde i vår er det inngått en avtale med John Kildal og sønner om å utvikle skateparken «Meløy skate space». Med seg på laget har de fått Betongpark AS, som er bransjeledende i Europa på å designe og lage betongparker.

Skateparken skal støpes i betong, og blir skreddersydd for Enga skole. Utformingen av skateparken vil skje i nært samarbeid med Engavågen grendelag og Meløy kommune.

Unikt skateanlegg

Kommunearkitekt Navid Navid er svært begeistret for det som nå skal skje.  – Dette kommer til å bli et unikt skateanlegg i skolesammenheng, og vi har fått mye for pengene, forteller han.

Betongpark AS har designet og bygget skateparker siden 2012, og har gjort over 100 prosjekter i Norge. De har også vunnet flere designpriser for sine anlegg. -Det at de nå kommer til Meløy for å lage et skateanlegg ved Enga skole er helt spesielt, sier Navid Navid.

John Kildal og sønner vil starte med grunnarbeidet allerede i juni, og i juli starter vil Betongpark AS tilbringe tre uker i Meløy for å lage selve skateområdet.  

Skateparken skal være ferdig i løpet av august. 

Publisert: 06.05.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?