Du er her: Forside / Nyheter / Sammenkobling av Reipå og Spildra vannverk

Sammenkobling av Reipå og Spildra vannverk

Nå er Reipå og Spildra vannverk koblet sammen.

For å sikre den framtidige vannforsyningen til Reipå og Støtt, startet Meløy kommune i oktober i fjor et arbeid for å koble sammen Spildra og Reipå vannverk, med Spilderdalsvatnet som vannkilde.  

Det ble i høst lagt en vannledning i sjø fra Ørnes til Reipå via en kum på Gjerset. Lengen på sjøledningen er 7 300 meter. I begynnelsen av april ble den nye vannledningen koblet til eksisterende vannledning på Reipå.  

-Vi har i vinter gravd mer enn 4000 meter vannledning på Reipå, sier avdelingsleder Drift Rune Severinsen. Dette for å få vann til et framtidig høydebasseng på Reipå og sikre beredskapsvann til strekningen Neverdal - Reipå - Støtt. Det er også gravd forsyningsledninger til forbrukerne på Reipå for å sikre drikkevann og brannvann.  Reipå vannverk vil bestå, og bli brukt som beredskapsforsyning. 

 - Nå har vi to kilder som kan brukes, og dermed klarer vi sikre vannforsyningen dersom det skulle bli brudd på hovedledningen, sier Severinsen.  

Arbeidet med å koble sammen Reipå og Spildra vannverk er en del av utbyggingen i henhold til hovedplan vann. Nå starter arbeidet med å bygge et nytt renseanlegg i Spilderdalen, samt etablere 3-4 høydebasseng langs linja. -Høydebassengene vil bli utformet som høydebassenget i Glomfjord, og bidrar til å sikre vannforsyningen for abonnentene våre dersom det skulle bli brudd på hovedlinja, sier Severinsen.  

Totalbudsjettet for nye Spildra vannverk er 47 millioner kroner. 

Publisert: 21.04.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?