Du er her: Forside / Nyheter / Råd for vinterferien

Råd for vinterferien

Råd og anbefalinger for deg som skal på vinterferie.

Neste uke er det vinterferie for skolene i Meløy.

-En ferie kan være et etterlengtet avbrekk for mange akkurat nå, sier ordfører Sigurd Stormo.

Helsemyndighetene har gitt klarsignal for reiser i vinterferien, og Meløy kommune støtter opp om disse. Samtidig er det utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

-I neste uke kan vi forvente oss mer bevegelse i befolkningen, sier Stormo. -Vi vil få tilreisende til Meløy og mange meløyfjerdinger planlegger sikkert en tur på hytta, turer i regionen, eller turer til andre steder og byer i Norge.

-Vi kan alle ta vinterferie med god samvittighet, sier Stormo, -men samtidig må vi gjøre oss kjent med de reglene og anbefalingene som foreligger fra helsemyndighetene før vi legger ut på tur:

• Begrens reisevirksomhet og unngå reiser som ikke er nødvendige. Reiser til fritidseiendommer kan betegnes som nødvendig.
  • Det er viktig å holde seg hjemme om man ikke er frisk, og teste seg så snart som mulig hvis man tror man er smittet med covid-19
  • Alle må være forberedt på å endre planene for vinterferien dersom det oppstår lokale utbrudd enden der du bor eller der du skal reise.
  • Reiser du til en kommune som har lettere tiltak enn den du reiser fra, bør du som hovedregel følge de rådene som gjelder kommunen der du reiser fra.
  • Du kan ha besøk på hytta eller hjemme av inntil fem personer. Det anbefales å begrense overnatting og personer fra ulike husstander bør ikke dele soverom.

Se fullstendig oversikt over regjeringens anbefalinger her.

Meløy har vært heldig med få smittetilfeller så langt. Ordfører Sigurd Stormo ser gjerne at denne trenden fortsetter.

-Jeg vil be alle meløyfjerdinger om å være ekstra aktsomme dersom de reiser til områder med mye smitte, sier Stormo. Like viktig er det at man tar særlige hensyn når man kommer hjem igjen slik at man ikke bidrar til å spre eventuell smitte.

En vinterferie hjemme eller på hytta kan også by på mye hygge. -Heldigvis har vi en mengde flotte turområder i Meløy, sier Stormo. -Bruk naturen som møtested for aktiviteter, samtaler, og hygge, og vær ute sammen, avslutter han.

Publisert: 26.02.2021