Du er her: Forside / Nyheter / Omsorgsleilighetene tas i bruk

Åtte nye omsorgsleiligheter klare  til bruk

Åtte nye omsorgsleiligheter er nå klare til bruk.

I disse dager tar Meløy kommune i bruk nye Meløy helse- og velferdssenter, med legetjenesten, og ergo- og fysioterapitjenesten først ut. I løpet av februar flytter man beboerne fra gamle Ørnes sykehjem over i det nye senteret. Samtidig flytter de første beboerne inn i omsorgsleilighetene i toppetasjen av bygget.

Omsorgsleilighetene ligger i fjerde etasje med flott utsikt utover havet og fjellene. Leilighetene inneholder stue og kjøkken i ett, soverom, bad, og entre med tilhørende bod, og har en størrelse på rundt 60 m2. Beboerne har tilgang til en fellesstue med utgang til terrasse, samt tilgang til en lys og trivelig hagestue, med utgang til en stor takterrasse.

Fem av åtte leiligheter allerede tildelt

Omsorgsleilighetene er forbeholdt personer med store hjelpe- og tilretteleggingsbehov, og vil også bli tilpasset den enkelte beboers behov med tanke på tekniske hjelpemidler, sier kommunalsjef helse og velferd, Unni Edvardsen. Det er Tildelingskontoret som behandler søknader om omsorgsbolig, og så langt er 5 av de 8 leilighetene tildelt.

Leilighetene har store vinduer og flott utsikt.

Samlokalisering gir trygghet

Med Meløy helse- og velferdssenter har man fått en samlokalisering av tjenester som lege, sykehjem, og ergo- og fysioterapitjenesten. -Dette gir unike muligheter for samarbeid og samhandling, som også beboerne i omsorgsleilighetene vil nye godt av, forteller Edvardsen. -For beboerne føles det trygt å ha en sykepleier tilgjengelig døgnet rundt, og at det er mulig å tilkalle ekstra hjelp ved behov.

I fjerde etasje har senteret et velværerom med tilbud om frisør og fotpleietjenester. Sykehjemmets produksjonskjøkken ligger i første etasje, og kan levere middag og andre tjenester til omsorgsleilighetene.

-Med de nye omsorgsleilighetene kan man føre et selvstendig liv i den grad helsen tillater det, sier Edvardsen, -samtidig som man har tryggheten og den hjelpen man trenger i umiddelbar nærhet.

Bevisst satsning fra Meløy kommune

For å kunne møte eldrebølgen og framtidens behov for omsorgstjenester, har Meløy kommune startet et arbeid for å kunne ta i bruk flere trinn i omsorgstrappen. Målet er blant annet at flere eldre skal kunne bo i egen bolig lengre, ved hjelp av flere støttefunksjoner og bruk av velferdsteknologi.

-Jeg ser fram til at omsorgsleilighetene nå blir tatt i bruk, sier ordfører Sigurd Stormo, og fremhever samtidig viktigheten av en slik satsning. -Gode tjenester sikrer trygghet, og en god livskvalitet i alle faser av livet.

-Nå er det viktig at vi fortsetter arbeidet slik at vi står klare til å møte behovene i framtiden, avslutter han.

Publisert: 22.01.2021