Du er her: Forside / Nyheter / Midtveisseminar

Klare for midtveisseminar

21. og 22. oktober er det klart for midtveisseminar i prosjektet "Vi bygger kystbyen Ørnes sammen - for Meløy!"

I september gikk startskuddet for en stor idedugnad for utviklingen av regionsenteret Ørnes. Målsettingen er at Ørnes skal bli et godt lokalsentrum for innbyggerne i alle de ti bygdene i Meløy kommune. 

Nå kommer de tre arkitektteamene tilbake til Meløy for å presentere arbeidet sitt etter at de var i Meløy på oppstartseminar 11. og 12. september. Teamene har fått presentert syv problemstillinger, og vil nå presentere sine analyser og foreløpige forslag for å kunne diskutere disse med vurderingskomiteen og med innbyggerne i Meløy. 

Teamene skal gi råd til hvordan havet og den fantastiske naturen kan definere og utvikle kystbyen Ørnes, og hvordan både eksisterende og nye bygg og uterom kan sørge for både sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. I tillegg skal de vise oss hvordan vi kan jobbe sammen for hele Meløy, der alle bygdene er med på å utvikle og styrke kommunesenteret og kommunen som hele. 

I forbindelse med midtveisseminaret inviterer Meløy kommune til et åpent folkemøte mandag 21. oktober kl. 17.00. Her vil de frammøtte få presentert teamenes arbeid så langt, og få anledning til å komme med innspill og tilbakemeldinger i en cafedialog mot slutten av møtet. 

De tre teamene vil også møte ungdommer fra ungdomsskolen og videregående skole for å få med seg deres innspill til hvordan kommunesenteret bør utvikle seg.

Arbeidet vil ende i en sluttrapport som presenteres på et siste seminar 3.-4. desember.  Teamenes endelige rapporter vil bli presentert for publikum i utstillingsformat, og vil være utstilt store deler av desember. 

Publisert: 18.10.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?