Du er her: Forside / Nyheter / Midler til frisklivssentralen

Meløy frisklivssentral har fått prosjektmidler fra Nordland Fylkeskommune.

Midlene skal gå til utvikling av Meløy frisklivssentral. En del av midlene går til å utvikle bedre tjenester ved å øke fagkunnskapen hos ansatte, og fokuset er på tilbud at psykisk helse-tjenester. Dette er både spesialiserte tjenester, men også kurs innen mestring.

-Men å tilby et bredere utvalg at tjenester er også en prioritet. For eksempel skal vi øke fagkunnskapen blant ansatte gjennom kurs og trening. Da blir frisklivssentralen bedre rigget til å veilede flere folk, og kan tilby et bredere utvalg av tjenester, forteller Berit Braseth i Meløy frisklivssentral, før hun fortsetter:

-Noe av midlene går til å utvikle rutiner for bedre samarbeid med andre helsetjenester i kommunen, for å sikre at tilbudet når de som trenger det.

Nyansatt

En del av midlene går til å dekke lønn for en ett-års stilling på 40%, og frisklivssentralen har ansatt en ny medarbeider.

Aina Lorentsen kommer fra Meløy kommune, og har med seg en bachelorgrad i ernæring.

Hun skal jobbe med individuell veiledning og deltar i treningsgrupper. Etter hvert er planen å videreutvikle kompetansen hennes med kurs og trening.

Frisklivssentralen

Meløy frisklivssentral er en del av kommunens helsetjeneste, og tilbyr råd, veiledning og oppfølging innen fysisk aktivitet, ernæring, og snus- og røykeslutt.

Les mer om Meløy frisklivssentral på kommunens hjemmeside.

Se frisklivssentralens Facebook-side.

Publisert: 18.09.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?