Du er her: Forside / Nyheter / Meløy ungdomsråd 2020-2021

Meløy ungdomsråd er konstituert

Meløy Ungdomsråd 2020-2021 er nå konstituert.

Meløy ungdomsråd 2020-2021 hadde sitt første møte denne uken. Rådet består av representanter fra de ulike skolene i Meløy, og har i år mange nye medlemmer. På det første møtet var det derfor satt av god tid til å bli kjent med hverandre, og diskutere hvilke saker som kan være viktige å ta tak i framover.

Ordfører Sigurd Stormo og kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen deltok i deler av møtet, og gav blant annet rådet en innføring i den politiske organiseringen i Meløy kommune. Rådet ble videre oppfordret av kommunedirektøren til å delta aktivt i det kommende planarbeidet i kommunen, og til å ta kontakt når som helst for å diskutere aktuelle saker og problemstillinger.

Meløy ungdomsråd har cirka 8-10 møter i året, og Mette Haurum ved kulturkontoret fungerer som rådets sekretær.

-Høsten 2019 ble det lovpålagt for kommunene å ha sitt eget ungdomsråd, forteller Mette, noe hun mener er bra. –Det er ungdom som er ekspert på å være ungdom, sier hun, og det er viktig at deres stemmer og tanker om fremtiden løftes fram i den offentlige debatten.

Noe av det første rådet skal gjøre er å delta på webinar med Ungdommens Fylkesråd, og gjennomføre sitt årlige møte med formannskapet.

Leder for årets råd er Sigrid Sagstad fra Bolga. Nestleder er Nicolay Vindfjell fra Reipå.

Her kan du lese mer om Meløy ungdomsråd.

Publisert: 22.10.2020