Du er her: Forside / Nyheter / Konstituering av Salten Ungdomsråd

Konstituering av Salten Ungdomsråd

Historisk helg i Salten! Konstituering av Salten Ungdomsråd.

Historisk helg i Salten!
10 kommuner har gått sammen for å danne Salten ungdomsråd.
Alle medlemskommuner i Salten kultursamarbeid var samlet i helgen 27.-29. januar i Bodø for å konstituere det første ungdomsrådet for Salten.
Salten ungdomsråd er satt sammen av to representanter fra hvert av de kommunale ungdomsrådene, og ut gjør kommunene Hamarøy, Steigen, Bodø, Sørfold, Beiarn, Fauske, Saltdal, Gildeskål, Meløy og Rødøy. Rådet skal møtes minimum 4 ganger i året, og skal bidra til, at unge i Salten får en større og tydeligere stemme i utvikling av regionen.

Fra Meløy ungdomsråd deltok ungdommene Vilde Hansen og Johanna Skaret Rendal, samt koordinator for ungdomsrådet Mette Haurum.
-Det var en lærerik og artig helg med mange flotte ungdom og dyktige koordinatorer. Ungdommen lærte om den jobben de andre ungdommene gjør i deres kommuner. Det ble skapt nye vennskaper og det var tydelig å se at ungdommen koste seg. Vi koordinatorer får også stor faglig utbytte av å møtes, og gleder oss til neste gang, sier Haurum.

Etablering av Salten ungdomsråd er en del av den større satsningen UNG Salten. Prosjektet som initieres av Salten Kultursamarbeid og Salten Regionråd og har en prosjektperiode på tre år. UNG Salten skal bidra til en regional helhetlige ungdomssatsning der inkludering og medvirkning er i fokus. Prosjektet skal løfte kompetansen innafor ungdomsmedvirkning både på lokalt og regionalt. Salten Kultursamarbeid ser behov for et sterkere demokratisk Salten for barn og unge, og vil bidra til mer samhandling innafor temaet mellom medlemskommunene.

Prosjektet bidrar direkte til nye samarbeidsstrukturer i regionen, og de 10 kommunale ungdomsrådene vil få oppfølging og kompetanse for å bidra til reel deltakelse og medbestemmelse i demokratiet. Prosjektet vil bidra til en region som er mer robust til å imøtekomme regionale utfordringer og fremtidige spørsmål der barn og unge berøres. 

Attraktiv region for unge innbyggere
Bodø 2024s visjon er å bidra til at Nordland blir et bedre sted å leve og bo i, og har ungdom som sin hovedmålgruppe. Målet er å få flere ungdommer til å bli værende og bosette seg i landsdelen. Salten har en utfordrende demografi, svak befolkningsutvikling og stadig færre unge mennesker blir værende i regionen. UNG Salten ønsker å utvikle de unges evner og ressurser, og bidra til å bygge stolthet og felles identitet.

Les mer om UNG Salten her

 

Publisert: 03.02.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?