Du er her: Forside / Nyheter / Kjekt å være tilbake i barnehagen

Kjekt å være tilbake

Både små og store var glade for å være tilbake i Vall barnehage.

-Det var så kjekt å være tilbake sammen med ungene igjen, sier Ann Kristin Øverås ved Vall barnehage. Barnehagen hadde sin første dag i drift igjen i går torsdag, og hadde heist flagget for å markere den store dagen.

-Barna var utrolig glade for å være tilbake, sier hun. De hoppet og spratt når de kom inn porten, og mange hadde vært klar i god tid før barnehagen åpnet på torsdag morgen.

Med mange nye retningslinjer og smittevernregler å forholde seg til er det en annerledes hverdag i barnehagen både for barn, foresatte og ansatte. Barna er delt inn i små grupper, såkalte kohorter, og blir fulgt av samme voksenperson gjennom hele dagen. Gruppene bytter på å være ute, og barna kan ikke bevege seg fritt mellom de ulike avdelingene.

-Det er litt uvant for ungene at de ikke kan være sammen på tvers av avdelingene og kohortene, sier Ann Kristin, men alt har gått utrolig fint. Også for foreldrene er det mye nytt, med nye regler for henting og levering, matpakke og skiftetøy hjemmefra.  -Også det har gått utrolig bra, sier Ann Kristin. -Foreldrene er utrolig positive, og følger de nye rutinene med et smil.

Handvask og vasking av leker er noen av de viktige smitteverntiltakene barnehagen har fokus på.  -Vi var heldige med at handvask allerede var en godt etablert rutine her hos oss, sier Ann Kristin. -Gjennom et prosjekt har vi hatt fokus på handvask i 2-3 år allerede, og vi har en egen vaskesang som barna synger mens de vasker hendene. Når sangen er ferdig har man vasket hendene lenge nok, sier hun. Ungene får også lov til å krysse av i et skjema etter hver handvask. -Det synes de er stor stas, fortsetter hun.

Selv om ting er organisert på en ny måte og det er mange regler å følge er det en god og positiv stemning både blant barna, foresatte og de ansatte. - Alle i personalet er glade for å være tilbake, og det er ordentlig godt å være sammen med barna igjen, sier Ann Kristin.

Sist endret: 24.04.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?