Du er her: Forside / Nyheter / Jakter på helserekrutter

Jakter på helserekrutter

Meløy kommune jakter på nye helserekrutter.

Menn i helse-satsingen fortsetter. Nå er Meløy og Nordland klare for å rekruttere nye deltakere.  

Meløy kommune stiller med 3 læreplasser til helserekrutter for kull 2023.

Menn i helse er et komprimert utdanningsløp til fagbrev i helsearbeiderfaget i et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune, KS og Helsedirektoratet.

Deltakerne får tittelen helserekrutt. Dette er arbeidssøkende menn og kvinner mellom 25-55 år som er registrert hos NAV. Helserekruttene veksler i utdanningsperioden mellom å motta ytelser fra NAV og lønn fra kommunen.

Utdanningsløpet er på cirka 2,5 år, sammenlignet med den ordinære utdanningsmodellen som er to år skole og to år lærlingetid.

Nytt fra fjoråret er at også kvinner kan søke seg inn i prosjektet. 

Attraktive på arbeidsmarkedet

Menn i helse ble etablert i Nordland i år, og har i dag en klasse ved Bodø videregående skole med 15 helserekrutter.

Dette er 15 helserekrutter som er på full fart mot et fagbrev som helsefagarbeider, og som vil bli svært attraktive på arbeidsmarkedet. Det er viktig å understreke at helserekruttene i Menn i helse kommer i tillegg til ordinære rettighetslæringer i kommunen.

Meløy kommune var representert med en helserekrutt ved oppstart av kull 2022. Ønsket er flere kandidater til oppstart i år sier Ann-Hege Bratland, Meløy kommunes kontaktperson i Menn i Helse-prosjektet.   

Stort behov

Norge har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Så langt har over 800 menn tatt fagbrevet via Menn i helse, der 92 prosent som har tatt fagbrev har fått en relevant jobb innen helsesektoren.

Inne på Statsbudsjettet

Regjeringen har bestemt å videreføre Menn i Helse-satsingen over hele landet, med 19,4 millioner kroner på statsbudsjettet for 2023.

Dette er med på å sikre at Nordland får en ny Menn i Helse-klasse, med oppstart i mars 2023, sier fylkeskoordinator Camilla Baglo Holten.  

Publisert: 19.10.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?