Du er her: Forside / Nyheter / Inkludering av barn og unge i kulturlivet

Inkludering i kulturlivet 2023

Søkbar pott på 13 millioner kroner til inkludering av barn og unge i kulturlivet

Gode nyheter for kulturlivet. Det har blitt satt av 13 millioner kroner til inkludering av barn og unge i kulturlivet. Det er Kulturtanken som forvalter ordningen på vegne av regjeringen.

Søknadsfristen er satt til 1. mars.

Frivillige organisasjoner kan søke støtte til inkludering i aktiviteter for barn og ungdom innen musikk, teater, litteratur, film og media, visuell kunst, dataspill, kulturarv, arkitektur og design, og tverrgående kunst og kultur.

Søker må være registrert i frivillighetsregisteret, men det oppfordres til samarbeid med for eksempel kommunale aktører, andre frivillige organisasjoner, skoler, fritidsklubber, ungdomsråd og lignende.

Det kan søkes støtte til leie av eksterne lokaler, materialer, honorarer til eksterne bidragsytere, markedsføring, deltakeravgift og aktiviteter.

Det overordnede målet med tilskuddsordningen er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet, funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

- Nå håper jeg mange lag, foreninger og organisasjoner vil søke! Det å styrke barn og unges mulighet for å delta i felleskapene innen kunst og kultur er viktigere enn noensinne, derfor har vi satt av en pott på 13 millioner til en egen ordning for inkludering i kulturliv i 2023, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Klikk her og les mer om støtteordningens krav og vilkår

Har du spørsmål om utlysningen?
Send e-post til Kulturtanken

 

Lurer du på hvordan man skriver en god søknad?
Nordland fylkeskommune inviterer frivilligheten i Nordland til digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger tirsdag 17. januar kl. 18:00 – 20:00.
Kurset er gratis. 
Påmeldingsfristen er satt til tirsdag 17. januar kl. 09:00.

Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet.
Det vil også være mulig å se webinaret i opptak, såfremst man er påmeldt.
 

Foto: regjeringen.no

Publisert: 05.01.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?