Du er her: Forside / Nyheter / Hjelpeknappen psykisk helse

Hjelp til psykisk helse

Meløy kommune lanserer knappen "Hjelp - psykisk helse" i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

Meløy kommune ønsker at barn, unge og voksne har god informasjon om hvem de kan ta kontakt med, dersom de har psykiske plager. Vi har derfor laget en hjelpeknapp på kommunens hjemmeside med kontaktinformasjon til nasjonale og kommunale hjelpeinstanser.

Bilde av forsiden til hjemmesiden til Meløy kommune

- Hjelpeknappen har vi utviklet etter tilbakemeldinger fra ansatte i prosjektet "Ilag førr ongan", sier folkehelserådgiver og prosjektleder Marlene Blomstereng Karlsen.

I arbeidet med "Ilag førr ongan" kom det fram at det var vanskelig for barn, unge og familier å finne ut hvor de kunne søke hjelp. - Jeg er glad for at vi nå har en samlet informasjon på kommunens hjemmeside, der de som trenger det kan finne hjelp, sier Blomstereng Karlsen.

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse lanserer vi hjelpeknappen, og samarbeider med Meløy ungdomsråd om å nå ut spesielt til ungdom med informasjon. Vi har blant annet laget et klistremerke som ungdommene henger opp på ungdomsskolene og Meløy videregående skole. Klistremerket har en QR-kode som fører direkte til hjelpesiden.

Hjelpeknappen er en del av en større satsing for å bidra til gode oppvekstvilkår i Meløy kommune.

På bildet fra venstre: helsesykepleier Anne Brit Mesøy, familieveileder Monika Farestveit, avdelingsleder psykisk helse- og rustjenesten Heidi Merete Mikalsen, folkehelserådgiver Marlene Blomstereng Karlsen, miljøarbeider psykisk helse- og rustjenesten Gerd Elin Jørgensen og jobbspesialist IPS ung Jan Gunnar Fagervik. 

Bilde av klistremerke Hjelp psykisk helse

Her finner du innholdet i hjelpknappen

Her kan du lese mer om "Ilag førr ongan".

Logo Verdensdagen for psykisk helse

Publisert: 05.10.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?