Du er her: Forside / Nyheter / Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak mot coronaviruset

Helsedirektoratet vedtar omfattende tiltak

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19.

Helsedirektoratet har i dag 12. mars vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19, og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. Dette gjelder blant annet forbud mot, og stenging av kulturarrangementer og idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs.

Meløy kommune stenger følgende anlegg og tilbud:

• Meløy fritidsbad
  • Meløy bibliotek
  • Meløy kulturhus

I tillegg blir alle kulturarrangementer, konserter og aktiviteter i kommunal regi avlyst. Dette med øyeblikkelig virkning.

Helsedirektoratet har besluttet forbud mot, og stenging av:

• kulturarrangementer
  • idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
  • Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand.
  • servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
  • treningssentre
  • virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
  • svømmehaller, badeland og liknende

Vi anbefaler alle om å gjøre seg kjent med nye retningslinjer fra Helsedirektoratet.

Her finner du Helsedirektoratet sine retningslinjer.

Se vår informasjonsside om koronaviruset.

Sist endret: 12.03.2020