Du er her: Forside / Nyheter / Helgeland Kraft etablerer to ladesteder i Meløy

Etablerer to ladestasjoner i Meløy

Helgeland Kraft Vannkraft AS bygger to ladestasjoner for elbil i Meløy.

Med støtte fra Enova, er Helgeland Kraft Vannkraft AS nå i gang med arbeidet for å bygge ut seks ladesteder langs Fylkesvei 17. To av ladestasjonene ligger i Meløy kommune, nærmere bestemt på Halsa og på Ørnes.

På Halsa vil ladestasjonen bli plassert på tomten der Halsa Bygg tidligere hadde lager. På Ørnes blir ladestasjonen satt opp på det utfylte næringsarealet nord for rundkjøringen på Ørnes.

-Vi har kommet lengst med ladestasjonen på Halsa, sier Torkil Nersund, daglig leder i Helgeland Kraft Vannkraft AS. Her starter monteringen allerede i månedsskiftet oktober-november. På Ørnes vil tilbudet komme i gang noe senere, siden tomten først må klargjøres. -Målet er å ha et operativt ladetilbud også her innen årsskiftet, sier Nersund.

-Meløy kommune starter arbeidet med å klargjøre tomten på Ørnes nå i oktober, sier ordfører Sigurd Stormo, og en trafokiosk vil bli satt ut av Meløy Energi i løpet av november. Parallelt med klargjøringen skal Meløy kommune inngå leie- og driftsavtale med Helgeland Kraft.

-Siden Helgeland Kraft vant Enova konkurransen ønsker vi i første omgang å legge til rette for deres etablering. Samtidig har Tesla signalisert et ønske om å etablere seg i samme område på Ørnes. -Her vil vi gå i dialog i løpet av kort tid, sier ordfører Sigurd Stormo.

Ladestasjonene vil bli utstyrt med minimum fire ladere. En lynlader med kapasitet på 180 kW, 1 hurtiglader med kapasitet på minimum 75 kW og 2 normalladere med kapasitet på 22 kW.

(Ill. bilde: Helgeland Kraft Vannkraft AS)

Publisert: 11.10.2021