Du er her: Forside / Nyheter / Går sammen om Gjenbruksuka

Sammen om Gjenbruksuka

Ni kommuner går sammen om Gjenbruksuka; et viktig løft for Salten.

Hele Salten går nå sammen for å arrangere Gjenbruksuka som et interkommunalt konsept. Gjennom uka vil alle ni Salten-kommunene samarbeide med næringslivet, frivilligheten og husholdningene for å skape en mer bærekraftig utvikling i regionen.

Skal inspirere til en miljøvennlig og bærekraftig fremtid i hele Salten

Gjenbruksuka, som i år arrangeres fra 15. - 24. september, har som mål å inspirere og oppfordre til en mer miljøvennlig og bærekraftig fremtid i hele Salten-regionen.

Dette er tredje året uka gjennomføres, men nytt av året er at det vil arrangeres for hele Salten. Kommunedirektør i Bodø, Kjell Hugvik, er glad for at suksessen fra kommunen nå blir et felles arrangement for hele regionen. 

– Det er et viktig løft at Gjenbruksuka nå blir for hele Salten. Skal vi klare å nå våre ambisiøse mål for et mer bærekraftig samfunn, er det avgjørende at vi alle bidrar til en sirkulær økonomi, sier Hugvik. 

Markering av Gjenbruksuka 2023 i Meløy

I Meløy kommune vil Gjenbruksuka 2023 bli markert samtidig med Friluftslivets uke og Folkehelse uka, i perioden 2-24. september. 

Det går i disse dager ut en invitasjon til hele Meløy samfunnet om å bidra med markering av Gjenbruksuka. Invitasjonen sendes ut til enheter i Meløy kommune, barnehager, skoler, bedrifter, og lag og foreninger. 

- Alle er hjertelig velkommen til å delta med bidrag, sier folkehelserådgiver Marlene Blomstereng Karlsen. -Bidragene vil bli samlet i et program for felles markedsføring.  

Mer informasjon om Gjenbruksuka finner du på www.gjenbruksuka.no

 

 

Publisert: 26.05.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?