Du er her: Forside / Nyheter / Frøbibliotek

Frøbibliotek

Vi skal få frøbibliotek!

Meløy bibliotek er blitt innvilget 12 500 kroner av Miljømillionen, for å etablere et Frøbibliotek. 

Miljømillionen er midler som skal brukes til gjenbruk, ombruk eller reparasjon. Miljømillionen er en fylkeskommunal tilskuddsordning for alle med hjerte for miljø. Den har eksistert siden 2003. 

Nå starter Meløy bibliotek opp arbeidet med planlegging av dette tilbudet på biblioteket.

Hva er så et frøbibliotek? Det er en samling (helst lokale) frø av diverse planter, i små frøposer. Det hele vil fungere slik at du kan låne frøposer på biblioteket. Så sår du frøene i din hage eller hvor som helst du vil, og så håper vi at det du har sådd vokser fram. Når du etter hvert kan høste frø fra det du har sådd, leverer du et par frø i en frøpose tilbake til Frøbiblioteket.

På den måten skal vi bidra til å pleie og dyrke lokale vekster, med mye vekt på planter som er spesielt viktige og næringsrike for vårt lokale dyreliv, ikke minst insektene. 

Når Frøbiblioteket er etablert, vil vi be om donasjoner av plantefrø som du finner i egen hage eller i naturen. På den måten håper vi at Frøbiblioteket med tiden vil vokse seg større og større!

En del av prosjektet er å finne en plass ute- en liten Bibliotekhage- der vi sår noen av frøene. Vi ser for oss at bibliotekhagen vil kunne pleies i lag av alle som har lyst å hjelpe til, og at den vil kunne vise fram litt av frøutvalget som vi kommer til å ha til utlån. 

Her kan du lese mer om miljømillionen og tildelingen.

Sist endret: 21.04.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?