Du er her: Forside / Nyheter / Folkehelseuka og Friluftslivets uke

Bli med på Folkehelseuka og Friluftslivets uke.

Vi markerer Folkehelseuka og Friluftslivets uke fra 5.-13. september.

Dette året har vært annerledes med koronasituasjonen som har endret måten vi lever på. Slik vil det nok også bli til høsten. Vi ønsker likevel å invitere dere til markering av Folkehelseuka 2020 som i år sammenfaller med Friluftslivets uke. Dette passer ekstra godt i og med at friluftsliv og uteaktiviteter gir mindre smitterisiko enn samlinger innendørs.

Folkehelse er mye mer enn friluftsliv, noe som vi også har klart å formidle i tidligere års program. Men i år får natur og friluftsliv et ekstra fokus! Vi inviterer lag, foreninger og bedrifter til å bidra med små, enkle tiltak/arrangement, gjerne utendørs som følger hygieneråd og smittehensyn. Vi vil også synliggjøre all den flotte aktiviteten som allerede eksisterer i lag og foreninger.

Vi inviterer ALLE til å bidra i markeringen - ulike enheter i kommunen, barnehager, skoler, bedrifter, lag og foreninger. Uka åpner med at hele Norge sover ute under #nattinaturen lørdag 5. september.

Alle arrangører må ha et ekstra fokus på smittehensyn, og må følge de gjeldende pålegg og føringer som kommer fra helsemyndighetene. For informasjon om regler, se hjemmesiden til kommunen: https://www.meloy.kommune.no/corona. Har dere spørsmål omkring smittehensyn, ta kontakt med kommunen ved folkehelserådgiver Marlene Blomstereng Karlsen.

Vi ønsker at dere melder inn til oss innen 31. august dersom dere vil være med på markeringen og hvilke tiltak dere planlegger. Vi samler inn en oversikt over de ulike aktivitetene, og hjelper dere med markedsføring og lager et program som skal distribueres via ulike kanaler. I tillegg kan dere legge inn friluftsarrangement i den landsdekkende aktivitetskalenderen på www.friluftslivetsuke.no.

Tilbakemelding gis på epost til:

  • folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen: marlene.blomstereng.karlsen@meloy.kommune.no
  • avdelingsleder Grete H. Stenersen: grete.stenersen@meloy.kommune.no

eller kontakte en av oss på telefon 75 71 00 00.

Les mer om Folkehelseuka i Meløy: http://meloy.kommune.no/folkehelse

Idébank, materiell og logo finner dere på: https://www.nfk.no/tjenester/folkehelse/samarbeid/folkehelseuka/

Folkehelseuka i Nordland er også kommet seg på Facebook: https://www.facebook.com/folkehelseukainordland
Her kan dere dele innlegg og bilder både før, under og etter Folkehelseuka. Vi håper det blir mange innlegg fra Meløy!

Publisert: 02.06.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?