Du er her: Forside / Nyheter / Folkefest på Halsa

Folkefest på Halsa

Folkefest på Halsa i forbindelse med åpning av ny gang- og sykkelvei.

I feiende flott høstvær var det i går folkefest på Halsa når innbyggerne stolt kunne ønske velkommen til åpning av den nye gang- og sykkelveien gjennom Halsa sentrum.

Omfattende prosjekt

Prosjektet består av 370 meter gang- og sykkelvei, tre busslommer, to gangfelt, en gang- og sykkelveibru, samt natursteinsmurer, rekkverk, belysning og beplantning. Det er Mesta AS som har utført arbeidet på vegne av Nordland Fylkeskommune. Arbeidet hadde oppstart i februar 2020, og har til tross for koronasituasjonen holdt seg til framdriftsplanen.

I kjølvannet av arbeidet med ny gang- og sykkelvei har man gjennom et spleiselag mellom Meløy kommune, lokalt næringsliv og Halsa samfunnshus, lykkes med å få asfaltert og ordnet området utenfor Halsa samfunnshus. Området er blitt et veldig godt supplement til resten av prosjektet, og kan nå lett brukes til ulike aktiviteter og samlinger, i tillegg til parkering.

Stort lokalt engasjement

I sin tale takket ordfører Sigurd Stormo i Halsa samfunnet med Halsa grendelag i spissen, for det store lokale engasjement som har vært med på å drive fram veiprosjektet.

Allerede i 2014 lanserte Halsa et eget bolystprosjekt, som siden ble et viktig innspill for å få realisert en ny gang- og sykkelvei gjennom sentrum.  Da fylkestinget i 2018 valgte å forskyve byggeprosjektet i planperioden, fikk Meløy kommune avtale om å forskuttere byggingen med 16 millioner for å få fortgang i prosjektet.

-Dette er en merkedag for oss på Halsa, sa Helge Halsos fra Halsa grendelag i sin tale under åpningen. Den nye gang- og sykkelveien sikrer de myke trafikantene, og bidrar til et hyggeligere sentrum både for fastboende og reisende langs kystriksveien.

-Prosjektet vil være et viktig bidrag til bolyst, og ikke minst styrke Halsa som sentrum og vertskap for et av kommunens viktigste næringsliv, sa ordfører Sigurd Stormo.

Publisert: 02.10.2020