Du er her: Forside / Nyheter / Feiing av ildsted i fritidsbolig

Fritidsboliger inn i feieordningen

Nå er fritidsboliger tatt inn i feieordningen.

Mens feiing av fritidsboliger tidligere var frivillig, har Salten brann nå endret rutinene for feiing. Dette etter endring i lovverket.

Alle fritidsboliger med ildsted skal fra 1. januar 2020 være med i feieordningen. Frekvensen for feiing og tilsyn vil variere etter behov, og det er feier som avgjør frekvensen for den enkelte bolig.

Fritidsboliger ble tidligere fakturert for feiing etter særskilt bestilling av tjenesten. Når det nå blir regelmessig feiing og tilsyn også for fritidsboliger, innfører vi årlige feiegebyr.

Mottar du en faktura du ikke skal ha?

Alle som har fritidsbolig i Meløy kommune vil motta faktura for feiing. Dersom din fritidsbolig ikke har ildsted skal du selvfølgelig ikke betale feieavgift. I så tilfelle ber vi om at du tar kontakt med oss slik at vi får rettet opp i registrene våre.

Ta da kontakt med oss på telefon 75 71 00 00.

Her finner du Forskrift om gebyr og gjennomføring av feie- og tilsynstjenester med fyringsanlegg, Meløy kommune

Sist endret: 11.02.2020