Du er her: Forside / Nyheter / Faste vaksinasjonsdager i hele sommer

Faste vaksinasjonsdager i hele sommer

Vaksinasjonsteamet har faste vaksinasjonsdager gjennom hele sommeren.

I Meløy kommune har nå 2 126 personer fått sin første dose, og 1 605 er fullvaksinert. Vaksineringsarbeidet vil fortsette gjennom hele sommeren, og det er hver uke satt opp faste vaksinasjonsdager for nordre og søndre Meløy.

Vaksinasjonssteder i sommer

Fra og med uke 25 foregår vaksineringen ukentlig på følgende steder:

• Ørnes gamle sykehjem – onsdager
  • Enga skole – torsdager

Færre doser enn forventet medfører forsinkelser

Det er dessverre meldt fra nasjonale helsemyndigheter at Norge i juli, august og september får færre vaksinedoser enn forventet fra Pfizer/BioNTech. Dette vil også medføre forsinkelser for vaksineringsprogrammet i Meløy kommune, og arbeidet kan i verstefall bli forsinket med et par uker.

Forventet vaksineringstempo i Meløy

I løpet av uke 25 vil vaksinasjonsteamet begynne vaksineringen av prioriteringsgruppe 8, og går alt etter planen kan man begynne vaksineringen av prioriteringsgruppe 9 i løpet av uke 30. Det er forventet at man vil bruke 3-4 uker på hver av gruppene.

For å få gitt så mange som mulig dose 1, endrer man intervallet mellom dosene til å være 12 uker fra og med prioriteringsgruppe 8 og for helsepersonell. Dette etter råd fra Folkehelseinstituttet.

Viktig å møte til avtalt time for vaksinasjon

Med færre doser til rådighet vil det i tiden framover være særlig viktig at alle møter til avtalte vaksinasjonstimer slik at vaksinasjonsteamet i Meløy får satt de vaksinedosene de har til rådighet. Dersom du ikke møter til avtalt time vil tilbudet gå til nestemann på listen, og det vil være uvisst når du kan få tilbudet igjen.

Du får SMS cirka en uke før vaksineringen skal finne sted

Cirka en uke før det er din tur til å få vaksine, vil du få tilsendt en SMS fra vaksinasjonsteamet, hvor du blir bedt om å gå inn i den digitale helseboka for å sette deg opp på time. Det er viktig at du straks går inn og booker deg time.

Ta telefonen om du blir oppring av fremmed nummer

Dersom det plutselig blir ledig plass time på grunn av avbestillinger eller sykdom, kan enkelte oppleve å bli kalt inn på kort varsel. Det er derfor særlig viktig at man tar telefonen dersom man blir oppringt fra koronavaksinasjonstelefonen på telefonnummer 911 87 521.

Ta kontakt med fastlegen dersom du har alvorlig allergi

Har du tidligere opplevd alvorlig livstruende allergisk reaksjon på medisin, mat, vaksine eller annet ber vi deg ta kontakt med din fastlege for vurdering i forkant av vaksineringen.

Er du eldre enn 64 år, og har ikke mottatt tilbud om vaksinering?

Tilhører du prioriteringsgruppe 4,5,6 eller 7, og har ikke mottatt tilbud om vaksinering? Ta straks kontakt med oss på koronavaksinasjonstelefonen telefonnummer 911 87 521, slik at vi får satt deg opp på time.

Husk å registrere deg i vaksinasjonskø

Dersom du ennå ikke har registrert deg i vaksinasjonskø i den digitale helseboka, ber vi om at du gjør dette snarest. Etter planen starter man vaksineringen av prioriteringsgruppe 8 i uke 25, og prioriteringsgruppe 9 i uke 29/30.

Her kan du registrere deg for vaksinering

Oversikt over prioriteringsgruppene finner du her

Publisert: 17.06.2021