Du er her: Forside / Nyheter / Ekstremværet Frank

Varsler ekstremt kraftige vindkast

Meteorolgene har sendt ut farevarsel i forbindelse med ekstremværet Frank.

Meteorologisk institutt har sendt ut ekstremvarsel i forbindelse med ekstremværet Frank som er forventet å nå Salten og Nordland i løpet av torsdag.

Det ventes øst og sørøstlig storm, med ekstremt kraftige vindkast lokalt på 35-50 m/s. I tillegg vil temperaturen på utsatte steder kunne komme ned til -10 og -15 grader.

Kombinasjonen storm og lave temperaturer vil kunne gi utfordringer for strømforsyningen, potensiale for forfrysningsfare, og fare for moderat til sterk ising på skip.

Det kan være farlig å ferdes utendørs, og det ventes uvanlig stor skade på bygninger, infrastruktur, skog og strømnett.

Vi vil oppfordre innbyggerne til å ta forholdsregler, og ferdes minst mulig utendørs mens ekstremværet pågår.

• Sikre løse gjenstander
  • Sørg for å ha tilgjengelig alternative varmekilder og lyskilder dersom strømbrudd

Ved bortfall av mobilnett, og nødnett har Meløy kommune satellittelefoner tilgjengelig ved Vall sykehjem og Meløy rådhus, som kan benyttes ved behov for akutt hjelp.

Meløy kommunes kriseledelse følger situasjonen tett, og er klar til å sette stab.

Publisert: 21.01.2021