Du er her: Forside / Nyheter / Besøk på sykehjem i sommer?

Besøk på sykehjem i sommer?

Dette er gjeldende besøksrutiner ved sykehjemmene i forbindelse med covid-19 utbruddet.

Grunnet koronautbruddet er det innført enkelte restriksjoner for besøk på sykehjemmene i Meløy. Vi ber om at alle besøk avtales med det aktuelle sykehjemmet på forhånd, og at man begrenser antall besøkende til et minimum. Vi oppfordrer videre til at flest mulig besøk blir gjort utendørs, og at man unngår cafebesøk og lignende.

Følende regler gjelder:

• For besøk på rommet og eller besøksrom er besøkstiden 50 minutter.
  • Alle besøk skal avtales på forhånd.
  • Håndhygiene skal alltid utføres før og etter besøk, og før og etter matinntak.
  • Besøkende skal holde 1 meters avstand.
  • Tilreisende kan komme på besøk, men sykehjemmet vil da kartlegge bosted og eller reiserute, og innføre ekstra smitteverntiltak ved behov.
  • Alvorlig syke kan få besøk på pasientrom. En vurdering vil bli gjort av virksomhetsleder og besøkende vil få instruks i hvilke retningslinjer som gjelder.
  • Pårørende som er definert som nærkontakt, har luftveissymptomer, har mistanke om eller bekreftet covid-19 smitte skal som hovedregel ikke komme på besøk.

Folkehelseinstituttet har utviklet egne råd og retningslinjer for besøk hos pasienter og beboere i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner. Vi ber om at alle gjør seg kjent med disse, og tar kontakt med personalet ved den aktuelle institusjonen i forkant av besøket.

Råd og retningslinjer for besøk kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner

Publisert: 09.07.2020