Du er her: Forside / Nyheter / Berit Jørstad tiltrer som kommuneoverlege i Meløy

Ny kommuneoverlege i Meløy

Berit Aarnes Jørstad er ny kommuneoverlege i Meløy med virkning fra tirsdag 17. mars.

Berit Aarnes Jørstad er ny kommuneoverlege i Meløy, og overtar med det etter Christian Rokseth. Hun fikk tilbud om stillingen høsten 2019, og har siden vært i  foreldrepersmisjon. Nå tiltrer hun stillingen litt tidligere enn planlagt grunnet koronautbruddet.

Krevende, men viktige tiltak mot korona

-Det jobbes godt med smittevern rundt omkring i alle enheter, sier kommuneoverlege Berit Aarnes Jørstad.  Nasjonale og lokale føringer medfører en stor inngripen i folks privatliv. – Vi har forståelse for at det kan være krevende, men det er viktig at tiltakene blir fulgt for å begrense skadeomfanget av epidemien, sier hun.

Ifølge kommuneoverlegen er status for legekontorene i Meløy følgende:

• Alle legekontorene er bemannet i henhold til vanlig drift.
  • Alle pasienter oppfordres til å ta kontakt per telefon og ikke møte opp fysisk.
  • Pasienter med luftveisinfeksjon som likevel må til lege kan forvente å bli møtt med forsterkede smitteverntiltak ved legekontorene. Legesekretærene vil gi instrukser over telefon før oppmøte.

-Vi vil begrense tilgangen til legekontorene slik at kun det mest nødvendige blir tatt inn til ordinære timer, sier Berit.  Mange konsultasjoner vil kunne bli gjennomført over telefon og eventuelt video i stedet for ved fysisk oppmøte. Men jeg vil presisere at alle som trenger konsultasjon eller behandling av lege vil få hjelp. -Ring legekontoret dersom du trenger legehjelp, oppfordrer hun.

Vi kan alle bidra til å begrense smitte

Meløy følger testkriteriene gitt av Folkehelseinstituttet. -Så langt har vi gjennomført 62 tester sier Berit, og alle har vært negative. Nå er det imidlertid viktig at alle forsøker å bidra til å begrense smitteomfanget, sier hun videre. Slik vil færre bli syke og helsevesenet får kapasitet til å behandle og ivareta de syke på en ordentlig måte.

Jeg vil råde befolkningen i Meløy til følgende:

•  Har du vært på reise, er syk eller har vært i kontakt med smittede skal du være i karantene.
  • Vask og sprit hendene ofte.
  • Host vekk fra folk, helst i papir, men du kan også bruke albuen. Kast papiret umiddelbart og vask hendene.
  • Dropp alle organiserte fritidsaktiviteter der flere er samlet.
  • Ikke reis noe sted om du ikke må.
  • Ha hjemmekontor om du kan.
  • Ferdes minst mulig ute der andre også ferdes.
  • Er du syk; hold deg hjemme! Uansett hvor syk du er.
  • Begrens kontakten med andre, spesielt sårbare personer som eldre og syke.

Ta vare på hverandre, og finn på noe gøy

-Så må vi også huske å bruke denne tiden til å ta vare på hverandre. Finn på noe gøy med dine nærmeste, ring en bekjent som sitter i karantene eller gå en tur ut i marka eller i fjæra. Det er særlig viktig å få påfyll av gode opplevelser når situasjonen rundt oss er så krevende, sier hun.

Sist endret: 24.03.2020