Du er her: Forside / Nyheter / Barnetrimmen 2022

Barnetrimmen 2022

Snart starter Barnetrimmen 2022 - skal du være med?

Mange barnefamilier er flinke å gå Fjelltrimmen i Meløy, men vi vet at dette ikke alltid er lett med små barn. Barnetrimmen er en TellTur-konkurranse for barn i alderen 0-10 år. Turene er lettgåtte, hvor selv de minste kan være med. Barnetrimmen har 16 turmål rundt om i kommunen.

Vi har i samarbeid med Meløy bibliotek hatt et ønske om å ta litteraturen ut av biblioteket og gjøre den mer tilgjengelig. Via støtte fra Nordlands Fylkesbibliotek har vi nå fått en god mulighet for dette. Ved hvert turmål vil du finne en rød vanntett pose med en barnebok oppi. Det vil også være fine tekster og dikt til de voksne, samt håndsprit til alle. Du finner en ny bok ved hver turpost.

Vennligst husk å lukke posene godt når du er ferdig slik bøkene er beskytter for vær og vind.

Alle barn som er påmeldt TellTur-konkurransen «Barnetrimmen Meløy 2022» og som går 10 barnetrimturer eller mer i løpet av sommeren, får en fin premie. Du får poeng per tur, og ikke per unike turmål.

Her kan du lese mere om Barnetrimmen og om hvordan du registrerer barnets turer på TellTur her.

Konkurransen går i sommerferien. Den starter 27. juni og slutter 21. august.
Følgende turmål er med i Barnetrimmen i Meløy 2022:

• Tuven
• Kvilarsteinen
• Under Sørhesten
• Selstadvatnet
• Under Nordhågen
• Setvikhågen
• Mortenhåla
• Grønøyfurua
• Naustneset
• Ågvatnet - vil komme ut etterhvert, men vil sannsynligvis ikke være klar til 27/6
• Gapahuken Tjyvdalen
• Nordtunhytta
• Kålpilten
• Furøyodden
• Øyjordåga
• Rognan, Kunnavalen

Tiltaket er et samarbeid mellom kulturkontoret, Meløy Frivilligsentral og Meløy bibliotek, og støttet av Nordlands Fylkesbibliotek.

Tusen takk til alle som har hjulpet oss med å få ut posene med bøker.

Har du spørsmål om Barnetrimmen, kan du skrive en e-post til Mette Haurum på mette.haurum@meloy.kommune.no

Vi ønsker store og små mange gode turer i sommer.

Publisert: 24.06.2022