Du er her: Forside / Nyheter / barnepass

Trenger du hjelp til barnepass?

Trenger du hjelp til barnepass for å kunne utføre jobben din?

Siden skoler og barnehager i Meløy nå er stengt, vil Meløy kommune kunne tilby et omsorgstilbud for barnehagebarn og elever fra 1.-4. trinn dersom foreldrene jobber med kritiske samfunnsfunksjoner. Tilbudet er også rettet mot barn og elever med særlige omsorgsbehov.

Formålet er å kunne opprettholde virksomheten i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner, og unngå at personer i risikogrupper blir brukt som barnevakt.

Kriteriene for å barnepass er at eneforeldre eller begge foresatte har samfunnskritiske jobber og oppgaver, og ikke kan organisere barnepass på andre måter. Vi ønsker at befolkningen så langt det er mulig forsøker å organisere barnepass utenfor våre offentlige institusjoner. Oppvekst vil vurdere alle søknader som kommer inn fortløpende og gi tilbakemelding om hvordan tilbudet blir organisert.

I henhold til Helsedirektoratet vil følgende funksjoner være samfunnskritiske:

• Styring og kriseledelse
  • Forsvar
  • Lov og orden
  • Helse- og omsorg
  • Redningstjeneste
  • IKT sikkerhet i sivil sektor
  • Forsyningsvirksomhet, herunder dagligvare
  • Vann og avløp
  • Finansielle tjenester (ikke ordinære banktilsatte)
  • Kraftforsyning
  • Transport
  • Apotekene
  • Barnevern
  • Gravferdbransjen
  • Natur og miljø
  • Elektroniske kommunikasjonstjenester
  • Satelittbaserte tjenester

Meløy kommune jobber nå med å få på plass en mer varig løsning for dem som skal ha et slikt tilbud. Vi ber derfor alle som har behov om barnepass om å fylle ut skjema og sende det til kommunalsjef oppvekst Tarald Sæstad.

Epost: tarald.saestad@meloy.kommune.no

Søknadsskjema finner du her

Hvilke yrkesgrupper inngår i samfunnets kritiske funksjoner (ks.no)

Se vår informasjonsside om koronaviruset.

Sist endret: 15.03.2020