Du er her: Forside / Nyheter / Arrangement og smittevernregler

Husk smittevernsreglene!

Husk smittevernreglene også på arrangement og fritidsaktiviteter, sier kommuneoverlege Berit Jørstad.

Koronasituasjonen i Meløy er fremdeles rolig. Vi har ingen registrerte smittetilfeller siden april. -Ukentlig har vi testet rundt 1,5% av befolkningen, sier kommuneoverlege Berit Jørstad. Testkapasiteten i Meløy er god, men vi planlegger for å kunne øke kapasiteten raskt ved behov.

-Det er som er viktig nå er at vi klarer å leve mest mulig normalt på jobb og på skole, sier Berit, og at vi unngår karantenesituasjoner der deler av Meløysamfunnet må stenge ned.

Det betyr at alle må være ekstra påpasselige på ulike typer arrangement og fritidsaktiviteter der man samles flere i lag. Arrangement med mange deltakere kan også medføre at smittesporingsarbeidet blir vanskelig ved et eventuelt smitteutbrudd.

De tre overordnede rådene for å unngå smitte gjelder også ved arrangementer, feiringer og sosiale sammenkomster:

• Hold deg hjemme, og unngå å få besøk dersom du er syk.
  • Hold minst en meter avstand til andre, unntatt de du bor sammen til vanlig, eller de som er dine nærmeste.
  • Ha god håndhygiene med hyppig og grundig vask, eller benytt håndsprit.

For arrangementer på offentlige steder kan man være opptil 200 personer samlet, forutsatt at det er oppnevnt en ansvarlig arrangør. Arrangøren må sørge for at smitteverntiltakene blir overholdt.

For arrangement på private steder kan man være inntil 20 personer samlet. Også her må det være minst en meter mellom gjestene.

Hold deg hjemme dersom du har influensasymptomer som feber, hoste, tung pust eller vondt i halsen, sier Berit. Kontakt gjerne ditt legekontor for å få tatt en koronatest. -Har du fått et negativt testsvar og almenntilstanden din er god, kan du gå tilbake på jobb, sier Berit.

Er du derimot karakterisert som en nærkontakt* skal du oppholde deg i karantene i ti dager selv om du får negativt svar på koronatesten, avslutter hun.

(* En nærkontakt defineres som en som har hatt mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengene med en person som er bekreftet syk med covid-19).

Publisert: 28.08.2020