Du er her: Forside / Nyheter / Åpning Spildra skole

Fullt hus på åpning av Spildra skole.

Torsdag 11.april kl. 1800 inviterte Spildra skole til åpen dag. Flere hundre hadde tatt turen, og rundt i de ulike klasserommene, gangene og i det flotte amfiet summet skrytet om hvor fantastisk skolebygg dette har blitt.

Elevene tok regien

Elevene satte sitt preg på arrangementet. De fungerte som guider med blå vester og gav de som ville en omvisning i bygget. Klassene hadde øvd og fremførte både sang og dansenumre i det flotte amfiet. Kulturskolen avsluttet underholdningen med en nydelig versjon av sommerfugl i vinterland.  Det myldret av folk rundt om i skolen, og de kunne besøke ulike rom der elevene viste stolt frem skolen sin: Og det ble arrangert kafe både på personalrommet, heimkunnskapsrommet og på SFO.

Hyggelig møte

I et av klasserommene traff ordfører tidligere rektor ved skolen, Eivind Gorm Kvamme. Kvamme var tydelig imponert over forvandlingen og det nye bygget, ikke minst hvordan de var knyttet sammen. Det var først da han så ut av vinduet og kjente igjen trærne at han skjønte at han var på samme sted der han tidligere hadde hatt kontor.

Feiret de som står bak

Et bygg som Spildra skole er det mange som har bidratt til å få tegnet, prosjektert, og bygd. Før skolen åpnet dørene for alle, hadde ordfører og rådmann invitert kommunes arbeidsgrupper for både bygg og uteområde, samt total- og underentreprenører og arkitekt til en liten markering av overlevering av den flotte skolen. Det ble holdt tale, gitt blomster og takket for innsatsen. Arkitekt Unni Furfjord roste både totalleverandør, prosjekteringsmiljøet og arbeidsgruppen for at arkitekten hadde fått fulgt prosjektet fra tegnebrettet til ferdig bygg.  Og uttrykte at det er ikke vanlig, men svært nyttig og ikke minst spennende for dem å få følge hele byggeperioden også.

Leder for arbeidsgruppen, Else Andersen, ga hver enkelt av deltakerne i arbeidsgruppen gode tilbakemeldinger og takket særlig vaktmester Svein Lorentsen for godt samarbeid, og mange timer med bæring av kasser og utstyr mellom skolene. Arkitekt Unni Furfjord ga et bilde til skolen, og det vanket pengegaver til elevene. Rektor Frøydis Andersen takker og sa at dette kommer godt med når skolen nå skal fylle bygget med innhold i form av læring, aktivitet og gode opplevelser.

Bildegalleri

Sist endret: 17.06.2019